miercuri, 13 noiembrie 2013

sandwich cu morcov si usturoi




















Pentru de dimineatza... sau dupa amiaza... oricand puteti gusta un sandwich delicios. Poate va ganditi ca sandvisurile (pe romaneste) nu au nimic incitant in ele, dar realitatea este ca le puteti prepara in cateva secunde, sunt usor de transportat si nu exista nici o scuza pentru a nu fi delicioase. Cand auzim de sandwich, automat ne gandim la clasicul... cu cascaval sau sunca de Praga (ca in copilaria mea fericita cand aceste ingrediente erau la mare pret... la propriu si la figurat in acelasi timp). Un sandwich poate sa fie cu orice ingrediente, cum ar fi un croque-monsieur in Franta, o quesadilla in America de Sud sau un minunat kebab in Turcia. 
Ieri de dimineatza am pregatit pentru micutzele veveritze un delicios si sanatos sandwich... cu morcov si usturoi (... am folosit usturoi ca sa nu interactioneze cu "prietenele" lor vrajitoarele). Un sandwich atipic, un aperitiv revigorant si plin de vitamine.

sandwich cu morcov si usturoi

2 morcovi
5-6 catei de usturoi
2-3 felii de paine prajita
zeama de la 1/2 portocala sau lamaie
ulei de masline extravirgin
sare

Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare... cu gauri marunte. Usturoiul se curata si se taie marunt de tot. Se amesteca intr-un vas morcovul ras si usturoiul. Se adauga zeama de portocala si o lingura de ulei de masline. Se potriveste de sare. Compozitia se "intinde" pe feliile de paine prajita. Asta este tot. Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu