vineri, 2 mai 2014

supa de rosii


Rosiile sunt cel mai popular fruct din lume. Exact ca si dovleacul, din punct de vedere botanic este un fruct nu o leguma. O rosie de marime medie contine aproximativ 25 de calorii si doar 2 grame de grasime. Este una dintre cele mai importante surse de vitamina A si vitamina C, acid folic, calciu, potasiu. O rosie contine o cantitate de fibra similara celei dintr-o felie de piine alba.

Reteta pe care o propun astazi, este o reteta ardeleneasca, tocmai de la Cluj. Bunica mea o facea cand ajungeam vara la Bont pentru a ne petrece vacanta de vara. Este o reteta simpla, rapida si racoritoare pentru o zi calduroasa de vara.

supa de rosii

6 rosii bine coapte
1 ardei kapia
1 ceapa 
1 morcov
1/2 telina
1 radacina de patrunjel
300 ml de bulion (eu am folosit ketchup facut in casa)
ulei de floarea soarelui
2 foi de dafin
4-5 catei de usturoi
cimbru uscat 
sare, piper

Legumele se curata, se spala si apoi se taie cubulete marunte. Calim usor ceapa si restul legumelor. Adaugam rosiile taiate marunt, foile de dafin, sarea si aproximativ 2 litri de apa. Lasam sa fiarba pana ce se inmoaie legumele. Adaugam bulionul si cimbrul si mai lasam cateva clocote. Asezonam dupa gust cu sare si piper. Se poate servi atat calda, cat si rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu