sâmbătă, 8 martie 2014

varza de bruxelles la cuptor

Astazi, pentru toate doamnele, prezint o reteta gustoasa, plina de vitamine si foarte usor de realizat (... sa nu stea prea mult in bucatarie). Varza de Bruxelles se numara printre cele mai bune surse de fibre, vitamine si minerale. Contine vitaminele A, C, E si K si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele continute scad colesterolul si ajuta digestia, iar nivelul mare de glucobrasicina combate inflamatiile si imbunatateste sanatatea cardiovasculara. In plus, varza de Bruxelles iti alcalinizeaza corpul.

varza de bruxelles la cuptor (foodstory.ro)

500 g varza de bruxelles 
ulei de masline
sare, piper

Preincalzeste cuptorul la 200ºC. In timpul asta, spala si curata varza de Bruxelles in apa rece. Taie tulpinele ca sa se gateasca mai bine. Apoi, pune bucatile de varza intr-un vas si asezoneaza-le cu ulei de masline, sare si piper negru. Apoi, muta-le intr-o tava in care ai pus o foaie de copt si aranjeaza-le pe un singur strat. Lasa-le la cuptor 35-45 minute pana se fac bine. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu