duminică, 12 octombrie 2014

vinete souvlaki






















A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat nimic... dar asta nu inseamna ca m-am lenevit. Am gatit zi de zi si am experimentat noi retete. Astazi va prezint un souvlaki vegetarian. Chiar daca pare complicata, este o reteta usoara si gustoasa. Poate pentru cei mai putin experimentati in bucatarie, sosul sa le dea putina bataie de cap, dar per total este un "dish" excelent.






















vinete souvlaki (good food)

o vanata mare taiata in cuburi de cca 3 cm
1 lingura sos soia
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingurita turmeric macinat
2 lingurite de miere
1 lingurita mustar de Dijon
1 lingura zeama de lamaie sau otet balsamic
oregano
sare, piper

Tavaleste bucatile de vanata prin sos de soia, ulei de masline si turmeric, apoi insira-le pe betele de frigarui inmuiate anterior in apa. Incinge o tigaie-grill si pune in ea vinetele. Intoarcele din cand in cand astfel incat sa fie facute bine... eu le-am lasat sa se friga destul de bine.
Separat preparam sosul. Amestecam mustarul cu otetul balsamic sau zeama de lamaie, adaugam uleiul si mierea. In final asezonam cu sare si piper si amestecam bine.
Servim frigaruile calde, cu sosul alaturi. Presaram oregano uscat peste ele. Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu