duminică, 15 februarie 2015

tortellini cu oregano






















Dupa una din legende, tortellinul ar fi fost inventat la Castelfranco Emilia in provincia Modena, in apropiere de Bologna. In timpul unei calatorii, Lucrezia Borgia s-a oprit la un han din orasel. Captivat de frumusetea ei, hangiul nu s-a putut impotrivi tentatiei de a se uita prin gaura cheii in timp ce ea se dezbraca. Camera era luminata doar de cateva lumanari, astfel incat hangiul a putu sa-i vada doar buricul. Aceasta imagine l-a inspirat sa creeze tortellinul.
Tortellini sunt un tip de paste fainoase cu ou si cu umplutura la mijloc, al carui nume deriva din limba italiana torta si din dialectul bolognez turtlén.
Aducerile aminte ma rascolesc mereu, dupa ultima deplasare in Italia. Vad in fata ochilor doar pizza, paste si prosecco. Deci niste tortellini ar fi bineveniti. Am ales... con spinaci e ricotta.

tortellini cu oregano 

2 cutii de 125 g tortellini cu spanac si branza ricotta
ulei de masline extravirgin
parmigiano reggiano 
oregano uscat
sare, piper

Fierbem tortellini in apa cu sare exact cat este indicat pe cutie. Ii scurgem bine, apoi ii varsam intr-un castron. Turnam 2 linguri de ulei de masline si presaram cu oregano uscat. Asezonam cu sare si piper. Se serveste cu parmigiano reggiano proaspat ras. Simplu si gustos. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu