miercuri, 11 februarie 2015

how to cook quinoa

Quinoa este unul dintre cele mai nutritive alimente la ora actuala. Se gaseste sub forma de seminte, fulgi, faina sau paste. Desi este considerata o cereala, este de fapt o ruda a legumelor cu frunze verzi precum spanacul, sfecla mangold sau chardul elvetian. Proteina pe care o furnizeaza quinoa este una completa in sensul ca aceasta include toti cei noua amino acizi esentiali. De asemenea contine aminoacidul denumit lizina, esential pentru dezvoltarea tesuturilor si regenerarea lor. Este o sursa importanta de vitamina B2 care este necesara pentru producerea de energie in interiorul celulelor.

Stii cum se poate gati un bol cu quinoa? My new roots iti arata cum se face acest lucru. 


Quinoa este denumita si "mama graului" datorita proprietatilor care le are. Contine proteine mai bune decat carnea. este bogata in grasimi esentiale, vitamine si minerale, furnizand aproape de patru ori mai mult calciu decat graul, fier, complexul vitaminelor B si vitamina E.

Quinoa ajuta digestia

O cana de quinoa contine 5 grame de fibre si stim bine cat de eficiente sunt ele in digestie. Pe de alta parte continutul ridicat de fibre reuseste sa scada nivelul colesterolului din sange, controleaza nivelul zaharului din sange si ajuta la mentinerea greutatii.

Quinoa este bomba de multivitamine

Contine fier, magneziu, calciu, potasiu si multe altele. E un fel de complex de multivitamine in varianta naturala asa ca nu ratati nici o portie de quinoa atunci cand aveti ocazia. 

Quinoa e sursa de carbohidrati

Datorita nivelului ridicat de proteine si fibre, quinoa e mai indicat in meniu decat alte cereale deoarece mentine nivelul optim de zahar in sange. Mai mult, e foarte saraca in calorii – doar 222 gasiti intr-o cana.

Quinoa e delicioasa

Ai putea crede ca e buna doar pentru salate dar ai sa ramai surprinsa cand veti cate mancaruri poti face ca ea. Quinoa a fost alimentul anului 2013 asa ca nu va mirati cand o sa o gasiti in meniurile celor mai mari restaurante. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu