duminică, 5 ianuarie 2014

salata "veveritzei" Ilinca 02




















Sper ca 2014 sa fie un an mai bun pentru noi toti, plin de inspiratie si multa sanatate. Voi continua seria postarilor cu o noua reteta a Ilincai (... fiica mea cea mare). Este o noua salata de fructe, in care a folosit fructe de sezon... banane si mandarine. In continuare consider ca momentele petrecute de copii in bucatarie, atunci cand ei "gatesc", sunt momente importante cand ei isi formeaza unele abilitati si deprinderi ce favorizeaza dezvoltarea motricitatii. 

Si tu poti invita copii in bucatarie... daca timpul pe care il petreci alaturi de micutul tau este foarte scurt, ai putea sa imbini utilul cu placutul, invitandu-l pe copil sa te ajute in bucatarie. Gatitul alaturi de copilul tau te va relaxa foarte mult, iar pe micut il va distra si il va face sa se simta de mare ajutor.

Explica-i copilul care sunt pasii pe care ii urmezi atunci cand faci un fel de mancare si intreaba-l daca vrea sa se implice. Cu cat ii vei explica mai multe, cu calm si cu zambetul pe buze, cu atat va fi interesat sa invete mai multe lucruri.
Chiar daca la final mancarea nu este grozava, lasa-l sa inteleaga ca este buna, dar ca intotdeauna este loc de mai bine. Data viitoare gatiti acelasi fel de mancare impreuna si arata-i cum ar fi mai bine.

Nu te impune si nu ramane blocat pe instructiunile retetei. Simte-te liber sa improvizezi si sa va puneti amprenta personala asupra mancarii. Intreaba-l pe copil daca crede ca ar trebui sa mai pui si alte condimente, legume sau verdeturi ori daca ar trebui sa elimini vreun ingredient. Simplul fapt ca te intereseaza si tii cont de parerea lui, il va face pe copil sa se simta bine.

salata de fructe (Ilinca)

1 banana
2-3 mandarine
2-3 linguri de seminte floarea soarelui
2-3 linguri de fulgi de orz/ovaz


Se decojeste banana si mandarinele. Banana se taie feliute. Se pun intr-un bol, apoi se presara peste fructe fulgii de orzóvaz si semintele de floarea soarelui. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste la gustarea de la ora 10.00 sau la masa de fructe de dupa somnul de pranz. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu