marți, 19 noiembrie 2013

salata de conopida si naut




















100 de like-uri pe facebook. Un 100 care vine tocmai din Teheran (Iran) de la dl. Mehran Azad. Ii multumesc foarte mult. Vom sarbatori acest eveniment cu o salata nemaipomenita. O salata ideala pentru serile lungi si mohorate de toamna tarzie. Este reteta d-nei Arua Petrascu descoperita prin intermediul lui andie.ro.

salata de conopida si naut (Arua Petrascu/andie.ro)

1 bucata conopida
1 bucata broccoli
1 si jumatate cana de boabe naut fiert
1 mana de caju inmuiat 
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare, piper

Dressing

2 linguri zeama de lamaie
2 linguri pasta de susan (tahini)
2 linguri de apa
2 catei de usturoi tocati marunt
sare

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt. Separat curatati in buchetele conopida si broccoli, le spalati si apoi le amestecati intr-un bol impreuna cu boabele de naut fiert. Stropiti cu putin ulei de masline si sare, apoi le asezati in tava. Bagati tava la cuptor pentru 15 minute. Dupa un sfert de ora intoarceti bucatile de broccoli si conopida ca sa nu se arda, impreuna cu boabele de naut si le mai lasati cca. 10 minute.
Intre timp pregatiti dressingul, mixand ingredientele intr-un blender. Scoateti legumele si nautul din cuptor si lasati sa se raceasca aproximativ 10 minute. La servire, peste legume adaugati caju si putin dressing dupa gust. Pofta buna!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu