O mancare de sezon, simpla si plina de vitamine este si aceasta mancare de spanac. Micutele veveritze adora spanacul, sub orice forma, atat crud (salate) cat si gatit (... de la o simpla mancare pana la un delicios quiche). Spanacul contine amidon, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, zinc, mangan, fluor, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, K, acid folic, provitamina A. Acum il gasim peste tot, este sezonul lui... profitati de ocazie si consumati fara rezerve acest aliment, care ajuta la producerea globulelor rosii, la fixarea calciului in organism si chiar incetineste imbatranirea.
mancare de spanac cu usturoi (lalena.ro)
1 kg spanac
1 ceapa alba
4-5 linguri de bulion rosii (eu am folosit un bulion handmade)
ulei de floarea soarelui
3-4 catei de usturoi
sare, piper
Curatam spanacul de cozi, apoi il spalam in 6 ape, astfel incat sa nu ramana nici un pic de pamant sau nisip (acest lucru l-am invatat cu mult timp in urma, cand am lucrat la restaurantul Casa Vernescu, unde l-am avut chef pe dl. Joseph Hadad). Punem la fiert apa si putina sare intr-o oala. Cand apa a dat in clocot bagam spanacul spalat in oala si lasam circa 2-3 minute sa se opareasca. Scoatem spanacul si il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
In acest timp taiem marunt o ceapa si o inabusim in 2 linguri de ulei si putina apa. Adaugam bulionul si spanacul oparit si maruntit. Amestecam bine si lasam sa se inabuse si sa se patrunda circa 5-10 minute. Asezonam dupa gust cu sare si piper. La final adaugam cateii de usturoi zdrobiti. Se serveste cald. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu