Fie ca pregatesti o petrecere pentru copii, fie ca doar cauti solutii sa il convingi pe cel mic sa nu mai strambe din nas cand trebuie sa manance, exista o rezolvare cu succes garantat: meniuri realizate de/impreuna cu cel mic. Prin simplul fapt ca el singur si-a pregatit micul dejun sau pranzul il va face mandru de propria creatie si va fi si mai incantat sa isi savureze mancarea realizata.
Implicarea copiilor in activitati practice la bucatarie contribuie la dezvoltarea creativitatii copilului si il ajuta sa aiba mai multa incredere in propriile forte si sa fie mai independent.
Intr-o dimineatza ne-am jucat toti trei (eu si veveritzele) cu cativa morcovi, miere si niste iaurt. Iata ce a iesit!
morcovi, iaurt si miere
2 morcovi
1 borcan de iaurt gras de oaie/capra
2-3 lingurite miere de castan
Intr-un bol se pune iaurtul de oaie si se amesteca bine sa se omogenizeze. Eu am folosit iaurt gras de oaie de la Artesana, un iaurt descoperit recent pe rafturile unui magazin. Nu contine coloranti, conservanti sau lapte praf. Este gras (3,8%) si gustos. Data viitoare o sa il incerc si pe cel de capra.
Iaurtul se stropeste cu 2-3 lingurite de miere de castan. Mierea de castan are o nuanta inchisa, de chihlimbar spre maro si gustul este dulce/amarui-intens. Are aciditate redusa si este plina de arome intense si intepatoare.
Separat se curata morcovii si se taie in baghete potrivite pentru a putea fi manevrate cu usurinta de micutzi sau micutze.
Cum se consuma?... se insfaca una bucata bagheta morcov crud, se "inmoaie" in iaurtul stropit cu miere, apoi se degusta pe indelete. Pofta buna copii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu