joi, 20 noiembrie 2014

castane coapte






















15 noiembrie, o zi cu totul speciala... o zi de plantat copaci. Directia Silvica Ilfov din cadrul Regiei Nationale a Padurilor - ROMSILVA si AFS Project au lansat programul: Mic si Ecologist  - Copiii inverzesc Romania! Alaturi de multi copii din scoli si gradinite am fost in padurea Surlari - Moara Vlasiei la plantat copacei. Mai exact, am plantat 10750 puieti pe 1,6 ha, puieti de stejar, tei si corcodus, conform planului tehnic de impadurire, formand a 7-a Padure AFS Mic si Ecologist.

Atelierul de bucate, impreuna cu veveritzele din dotare a participat la marele eveniment. A fost o zi mohorata si rece, dar in acelasi timp frumoasa si luminoasa prin activitatea desfasurata si scopul proiectului in sine. Pentru o zi racoroasa de toamna tarzie, o portie generoasa de castane coapte este binevenita. Iata cum le-am pregatit...













































































































castane coapte (adihadean.ro)

Castanele se tin un sfert de ora in apa calduta, sa se rehidrateze si astfel se decojesc mai usor dupa coacere. Se cresteaza pe laterale. Puneti castanele intr-o tava si le bagati in cuptorul incins, in care ati introdus o alta tava cu apa. Lasati-le cca. 20-30 minute pana se rumenesc.  Le stropiti cu apa constant pentru a nu se usca. Dupa ce s-au copt le scoateti din cuptor si puteti sa le atacati. Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu