duminică, 12 mai 2013

musaca de legume
















Un nou concurs la Teo's Kitchen, o noua provocare. De asta data, Costa D’Oro pune la bataie 4 cosuri pline cu produse, iar ceea ce trebuie sa facem este sa preparam (postam) un fel principal de mancare, folosind uleiul de masline extravirgin Costa D’Oro. Uleiul de masline este mononesaturat in proportie de 77% si natural fara colesterol. Este cea mai sanatoasa dintre toate grasimile. Nu contine sare si o singura lingura de ulei contine 8% din necesarul organismului de vitamina E. M-am gandit sa pregatesc o musaca de legume, o reteta usoara si delicioasa, care vine tocmai din frumoasa si insorita Grecie insulara, mai precis din Creta, insula maslinului.

musaca de legume (uleiul de masline - cheia dietei echilibrate, Myrsini Lambraki)

5 cartofi mari
2-3 cepe mari
3 rosii mari, bine coapte
1 legatura patrunjel
ulei de masline extravirgin Costa D’Oro
2 linguri pasta de tomate
1/2 cana de vin alb
2 cani de pesmet
sare, piper











Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si rosiile se taie marunt. Intr-o cratita turnam putin ulei de masline extravirgin Costa D’Oro si calim ceapa pana devine aurie. Dupa ce s-a rumenit ceapa, puneti peste ea rosiile, patrunjelul taiat marunt si vinul alb. Asezonati cu sare si piper si fierbeti la foc mic aproximativ 15 minute. Dam deoparte de pe foc legumele si punem peste ele o cana de pesmet. Amestecam bine cu o furculita pentru a omogeniza toate ingredientele. Dupa ce au fiert cartofii, ii lasam la racit, apoi ii taiem felii de grosime medie. Ungem cu ulei de masline extravirgin Costa D’Oro un vas termorezistent si il tapetam cu pesmet, apoi punem alternativ un strat de felii de cartofi si un strat de legume sotate, astfel incat deasupra ultimul strat sa fie de cartofi. Turnam putina apa in vasul termorezistent, astfel incat sa cuprinda toate straturile. Amestecam pasta de tomate cu 3-4 linguri de ulei de masline extravirgin Costa D’Oro si stropim cu ea ultimul strat de cartofi, apoi presaram putin pesmet deasupra. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de aproximativ 30-35 minute. Se serveste calda, cu putina smantana si ceapa verde tocata fin (optional) si stropita cu putin ulei de masline extravirgin Costa D’Oro. Pofta buna!





































2 comentarii: