sâmbătă, 3 august 2013

humus de dovlecei




















Va prezint o reteta raw vegana plina de savoare, gasita in cartea Completement CRU, scrisa de Andrea Jourdan. Tonice, hranitoare si in acelasi timp uimitoare, alimentele crude sunt surse de inspiratie pentru multe feluri de mancare originale si energizante.
In aceasta reteta am folosit dovlecei din soiul patison (cucurbita pepo convar. melopepo var. radiata), un dovlecel cu pulpa deosebit de fina si cu un gust apropiat de cel al castravetelui.

humus de dovlecei (completement CRU, Andrea Jourdan)

2 dovlecei medii
1 lingura de tahini
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
2-3 catei de usturoi
1/2 lingurita de sare
un varf de cutit de chimen
un varf de cutit boia de ardei




















Reteta este foarte simpla... intr-un blender se pun dovlecei curatati de coaja si taiati bucati mai mici, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoiul si sarea. Dupa ce maruntim foarte fin ingredientele, cand totul devine o pasta se adauga cele 2 linguri de ulei de masline si se mai omogenizeaza compozitia pana devine cremoasa. Daca se mai doreste se mai asezoneaza cu sare. La final se stropeste cu putin ulei de masline si se presara cu boia si cu seminte de chimen... cand folosesc chimen ma gandesc la buna noastra prietena Simona (cuscra)...stie ea de ce.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu