luni, 5 august 2013

naut copt






















Nautul este un aliment minune din lunga lista a alimentelor intens recomandate pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos. Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. 
O noua propunere pentru aceste zile de post, este nautul copt... o reteta foarte simpla si de efect. Sa trecem la treaba!

naut copt

500 g naut fiert
4-5 catei de usturoi
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
zeama de la 1/2 lamaie
cimbru, oregano
boia de ardei iute
sare

Eu am pus cu o zi inainte nautul intr-o cratita cu apa la hidratat, iar a doua zi l-am pus la fiert la oala cu presiune (aprox. 30 min). Dupa ce s-a fiert, il lasam la scurs intr-o strecuratoare cca. 10 minute.
Amestecam nautul cu cimbru, oregano, boiaua de ardei, usturoiul tocat marunt, sarea, zeama de lamaie si uleiul de masline. Punem hartie de copt pe fundul unei tavi, apoi punem nautul in tava si il intindem in strat uniform.



















Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si bagam tava inauntru. Lasam cca. 15 minute, apoi scoatem tava si mai miscam nautul astfel incat sa se coaca uniform pe toate partile. Introducem din nou tava in cuptor pentru inca 15 minute, pana cand nautul se rumeneste si capata o nuanta aurie. Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu