miercuri, 18 septembrie 2013

rosii umplute cu miez de nuca




















In loc de ardei umpluti (... cu diverse chestii), putem face si rosii umplute cu orez si miez de nuca. O reteta interesanta si foarte gustoasa care am pregatit-o intr-o seara de august, dupa o zi de zugravit la veveritze in camera. La cina am avut un invitat...un bun prieten si coleg de breasla, Lucian. Initial vroiam sa pregatesc niste simpli ardei si rosii umplute cu orez si legume (... era zi de post la fel ca astazi), dar Lucian a venit cu ideea geniala de a adauga si miez de nuca in compozitie. Ce a iesit va poate povesti chiar el.

rosii umplute cu miez de nuca (mancaruri si dulciuri de post, Garoafa Coman)

1 kg de rosii
orez (cam 1/2 ceasca de cafea pentru fiecare rosie)
2 cepe tocate marunt
6 catei de usturoi
1 vanata taiata cubulete mici
250 g nuca macinata
patrunjel, cimbru
ulei de masline extravirgin
2 cesti suc de rosii
sare, piper

Se spala rosiile si se golesc de miez, care se pastreaza. In uleiul incins se caleste ceapa si vanata. Se adauga jumatate si sucul de rosii si din pulpa de rosii care a fost pastrata. Se adauga putina apa, iar cand incepe sa fiarba, se pune orezul si celelalte ingrediente. Se lasa sa se umfle orezul. Se umplu rosiile ci compozitia pregatita, fara sa se incarce, tinand cont ca orezul se va mai umfla. Se aseaza intr-o tava/cratita, se adauga putina apa astfel incat sa cuprinda rosiile. Se stropeste cu putin ulei, sare, piper si restul de pulpa de rosii. Se baga la cuptor aproximativ 30-45 minute, pana cand orezul este bine fiert. Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu