luni, 30 septembrie 2013

pateu de dovlecei




















Pentru de dimineatza... o reteta raw vegana, rapida, gustoasa si foarte sanatoasa. Am preparat-o intr-un sfert de ora pentru micutzele veveritze care asteptau nerabdatoare sa plece la gradinitza. 

pateu de dovlecei

1 dovlecel
50 g zeama de lamaie
50 g ulei de masline extravirgin
1-2 linguri tahini (pasta de susan)
10 masline fara samburi
2-3 catei de usturoi
2 linguri seminte floarea soarelui pisate
1 lingura de paprika
25 g tarate de psyllium
cateva seminte de susan 
sare

Se curata dovlecelul de coaja si impreuna cu restul ingredientelor (mai putin sarea, paprika si semintele de susan) se proceseaza la blender, pana cand compozitia are consistenta unei smantani. Se sareaza dupa gust. Dupa ce se intinde pe paine se orneaza cu semintele de susan si paprika. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu