miercuri, 25 septembrie 2013

supa crema de dovlecei




















O reteta simpla de sezon, acum la inceput de toamna este aceasta supa crema de dovlecei. Dovlecelul este o planta originara din America Centrala, fiind una dintre cele mai fine si delicate legume. Contine apa in proportie de 93%, potasiu, vitamina C si beta caroten.  Pentru ca este foarte bun, dovlecelul este prima leguma recomandata bebelusilor, la diversificarea alimentara. Aceasta reteta se pregateste in aproximativ 30 de minute. Este foarte sanatoasa si gustoasa.

supa crema de dovlecei

2 dovlecei
1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina mica
3 cartofi mici
1 pastarnac
ulei de masline extravirgin
1 lingura unt
200 g smantana pentru gatit (32% grasime)
sare, piper

Intr-o cratita se incinge putin ulei de masline si se calesc aproximativ 5 minute cartofii taiati bucati, telina, morcovii, pastarnacul si ceapa. Apoi se adauga dovleceii taiati si se toarna apa cat sa acopere legumele taiate bucatele. Cand legumele au fiert, dupa aproximativ 15-20 minute, se strecoara si se pun in blender impreuna cu smantana pentru gatit si untul. Se toarna in blender putin din apa in care au fiert legumele, pana cand se obtine consistenta dorita. Mutam piureul in oala si condimentam cu sare si piper dupa gust. Inainte de servire se toarna putin ulei de masline pe deasupra. Se serveste calda sau rece impreuna cu cateva crutoane sau parmezan ras. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu