Va prezint o reteta noua de paine, o paine irlandeza cu bicarbonat, reteta despre care auzisem de ceva vreme, dar pe care nu am incercat-o niciodata pana acum. E foarte usor de preparat, e sanatoasa si foarte gustoasa. Nu trebuie framantata mult, nu trebuie dospita, deci o recomand incepatorilor in ale bucatariei.
paine irlandeza cu bicarbonat
250 g faina alba de grau
250 g faina integrala de secara
150 g fulgi de orz
fulgi multi grain
seminte de susan
1 lingurita bicarbonat de sodiu
500 ml lapte acru
1 lingurita de sare
Se amesteca toate ingredientele "solide" intr-un vas, apoi se face o gropita in mijloc si se toarna laptele acru. Acesta contine acid lactic, care impreuna cu bicarbonatul de sodiu, produce bioxid de carbon, gaz ce ajuta la cresterea aluatului. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca e prea tare, mai adaugam putin lapte acru. Formam o bila din aluat pe care o aplatizam usor cu mana. Punem hartie de copt pe fundul unei tavi, asezam aluatul si introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius. Lasam la copt timp de aproximativ 45 min., pana cand se formeaza o crusta rumena. Pofta buna!
250 g faina integrala de secara
150 g fulgi de orz
fulgi multi grain
seminte de susan
1 lingurita bicarbonat de sodiu
500 ml lapte acru
1 lingurita de sare
Se amesteca toate ingredientele "solide" intr-un vas, apoi se face o gropita in mijloc si se toarna laptele acru. Acesta contine acid lactic, care impreuna cu bicarbonatul de sodiu, produce bioxid de carbon, gaz ce ajuta la cresterea aluatului. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca e prea tare, mai adaugam putin lapte acru. Formam o bila din aluat pe care o aplatizam usor cu mana. Punem hartie de copt pe fundul unei tavi, asezam aluatul si introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius. Lasam la copt timp de aproximativ 45 min., pana cand se formeaza o crusta rumena. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu