marți, 15 octombrie 2013

vinete impanate




















O mancare de vinete interesanta este si acest fel... vinete impanate. Multe legume proaspete de sezon  si mult, mult usturoi... nebunia mea. O reteta in care se regasesc pe deplin aromele toamnei.

vinete impanate (5 portii)

1 kg vinete 
750 g ceapa
2-3 ardei kapia
350 g rosii
200 ml ulei
1 legatura patrunjel
50 g usturoi
25 g bulion/ketchup handmade
50 ml vin alb
50 g frunze de telina
sare, piper

Se folosesc vinete proaspete de dimensiuni mici. Se curata de coaja, apoi se taie in 4 pe lung. Se cresteaza si se introduc (impaneaza) cateii de usturoi. Se sareaza putin, se aseaza intr-o tava si se stropesc cu putin ulei. Tava se introduce in cuptor, la un foc moderat, unde se lasa circa 15 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. 

In uleiul ramas se caleste ceapa, ardeiul kapia taiat fasii pe lungime, jumatate din frunzele de telina si patrunjelul taiate mare, restul de usturoi, rosiile taiate bucati mici impreuna cu bulionul. Toate acestea se pun peste vinetele din tava, apoi se introduce tava in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute. Cand vinetele sunt aproape gata se adauga vinul si 1/2 din verdeata. Se mai lasa 5-10 minute in cuptor. Se serveste alaturi de un vin alb sec. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu