Prazul
(allium porum), planta atat de indragita de olteni, aduce o aroma si un gust
deosebit si contribuie subtil la reusita fiecarui preparat, fara a anihila
aromele celorlalte legume. Este foarte bogat in vitaminele A, B, C, E, K, minerale
- potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan si zinc.
O alta
mancare de post foarte gustoasa este si acest praz cu orez. Foarte simplu de
facut este in acelasi timp un preparat care nu va tine mult ocupati in
bucatarie.
mancare de
praz cu orez
5 fire de
praz
2 cepe
1 cana de orez
2-3 linguri pasta de tomate
ulei de floarea soarelui presat la rece
sare, piper
Se curata si
se spala ceapa, apoi se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si
putina sare. Intre timp
se curata si spala prazul, se taie rondele si se adauga peste ceapa. Orezul se
spala si se lasa intr-un bol cu apa, la umflat. Cand ceapa si prazul sunt
calite, se pune pasta de tomate si o cescuta de apa si se lasa sa fiarba 5 minute inabusit, apoi se adauga orezul si apa fierbinte cat sa acopere mancarea.
Se fierbe pana ce
orezul este inflorit si prazul moale, se potriveste de sare si piper.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu