marți, 8 aprilie 2014

mancare de praz cu orez




















Prazul (allium porum), planta atat de indragita de olteni, aduce o aroma si un gust deosebit si contribuie subtil la reusita fiecarui preparat, fara a anihila aromele celorlalte legume. Este foarte bogat in vitaminele A, B, C, E, K, minerale - potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan si zinc.
O alta mancare de post foarte gustoasa este si acest praz cu orez. Foarte simplu de facut este in acelasi timp un preparat care nu va tine mult ocupati in bucatarie.

mancare de praz cu orez

5 fire de praz
2 cepe
1 cana de orez
2-3 linguri pasta de tomate 
ulei de floarea soarelui presat la rece
sare, piper

Se curata si se spala ceapa, apoi se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si putina sare. Intre timp se curata si spala prazul, se taie rondele si se adauga peste ceapa. Orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa, la umflat. Cand ceapa si prazul sunt calite, se pune pasta de tomate si o cescuta de apa si se lasa sa fiarba 5 minute inabusit, apoi se adauga orezul si apa fierbinte cat sa acopere mancarea.
Se fierbe pana ce orezul este inflorit si prazul moale, se potriveste de sare si piper. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu