Este perioada leurdei (allium ursinum) sau a usturoiului ursului cum i se mai zice. Aceasta denumire a pornit de la constatarea ca ursii, abia iesiti din perioada de hibernare, asteapta cu mare interes aparitia leurdei, pentru a-si redobandi puterile si agilitatea. Este o planta vindecatoare cu proprietati miraculoase, un leac pe care natura ni-l ofera la iesirea din iarna, pentru ca organismul nostru sa se curete de toxine si sa isi intareasca sistemul imunitar.
Acum cateva zile am preparat acest delicios pesto. De asta data nu am mai folosit blenderul pentru maruntirea ingredientelor, ci am tocat totul la mana cu cutitul. Pe coasta Amalfi, David Rocco folosea aceasta metoda in prepararea diverselor tipuri de sos pesto. A rezultat un pesto mai grosier, numai bun de pus pe o bucata de paine prajita.
sos pesto din leurda
2 legaturi de leurda
2-3 linguri seminte de floarea soarelui zdrobite in mojar
4 linguri ulei de masline extravirgin
sare
Leurda se spala si se toaca marunt cu ajutorul unui cutit. Semintele de floarea soarelui se zdrobesc intr-un mojar. Adaugam uleiul de masline si amestecam bine toate ingredientele. Asezonam cu sare dupa gust. Cand se mananca "de dulce" putem adauga aproximativ 80-100 g de parmezan razuit. Se serveste pe paine prajita sau alaturi de paste. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu