joi, 27 februarie 2014

briose cu mac si seminte de dovleac




















Cand nu fac briose dulci sau mai bine zis clasice... pot face si briose sarate. O reteta simpla si foarte gustoasa este si aceasta cu mac, seminte de dovleac si cascaval. Le-am pregatit intr-o dimineatza devreme, iar micutzele veveritze le-au savurat cu placere la micul dejun. Merg foarte bine alaturi de un iaurt gras sau putina smantana.

briose cu mac si seminte de dovleac (mybisque.com)

300 g faina Dobrogea
2 lingurite praf de copt
sare
cimbru
seminte de mac
seminte de dovleac
100 g cascaval ras
2 oua
250 ml lapte
125 ml ulei

Ca orice reteta de briose se prepara separat ingredientele uscate si separat cele umede. Pornim cuptorul si setam temperatura la 175 - 180 grade Celsius.
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, sarea, semintele de mac si cimbrul. Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. In alt vas se pun ouale, apoi se toarna putin cate putin laptele si se bate bine cu telul. Se adauga uleiul si se omogenizeaza bine. 
Am turnat amestecul lichid peste cel uscat si am amestecat bine. Nu trebuie insistat foarte mult, altfel briosele nu mai devin pufoase.
Turnam compozitia in tava speciala pentru briose, in care in prealabil am pus formele de hartie. Presaram semintele de dovleac si cascavalul ras pe fiecare din ele. Bagam tava la cuptor pentru circa 20 - 25 minute sau pana cand micutzele briose s-au rumenit si sunt bine coapte. Sunt niste aperitive inedite, crocante la exterior si pufoase la interior. Pofta buna! 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu