joi, 20 februarie 2014

salata de praz




















O reteta simpla, rapida si plina de vitamine, in care personajul principal este simbolul national al Tarii Galilor. Intr-o dimineata, cand veveritzele inca dormeau desi era ora 8.15, am pregatit aceasta salata. La ora 8.30 bolurile pline cu deliciosul preparat, asteptau sa fie devorate de micutzele somnoroase. Ora 9.00 a sosit... eram in drum spre gradi cu burticile pline.

salata de praz

2 fire de praz
1 ceapa mica
2 morcovi

Dressing - 3 linguri seminte floarea soarelui, 1 lingura ulei de masline, 2-3 linguri zeama de lamaie, 2-3 linguri de apa, sare.

Prazul se taie rondele, ceapa se taie fideluta, iar morcovii se dau prin razatoarea mare. Separat se prepara dressingul... semintele de floarea soarelui se macina marunt intr-o rasnita, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se toarna peste legume si se amesteca bine. Optional se poate servi cu 2-3 linguri de smantana sau iaurt gras. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu