vineri, 21 februarie 2014

ciorba de sfecla rosie




















De culoare rosu inchis, rezistenta la frig si consumata de obicei fiarta sau cruda in combinatie cu alte radacinoase, sfecla rosie contine o multitudine de vitamine si minerale care o impun drept un adevarat aliment-minune. Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul.

Nu uitati... trebuie sa consumam legume si fructe produse pe plan local. Astfel incurajam si ajutam micii producatori prin mentinerea activitatilor agricole in sistem de ferma/gospodarie. Prin aceste practici pastram patrimoniul cultural si perpetuarea traditiilor in zonele rurale.

ciorba de sfecla rosie

2 buc. sfecla rosie potrivite
2 morcovi
2 buc. pastarnac
2 cartofi potriviti
2 cepe
1/4 telina
ulei
sare
1 litru bors sau zeama de varza
200 ml suc de rosii (... handmade)
leustean sau patrunjel verde

Se curata, se spala si se toaca morcovul, albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa. Dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si sfecla curatata si data pe razatoarea mare.
Dupa ce s-au inmuiat toate bine se adauga sucul de rosii, se mai lasa putin la fiert si se pune borsul sau zeama de varza fierte in prealabil. Dupa inca cateva clocote se adauga sarea si leusteanul/patrunjelul taiat marunt. Se mai lasa cateva clocote, apoi se adauga doua linguri de ulei. Se serveste calda sau rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu