O salata de vinete un pic altfel, cum se pregateste in Sfantul Munte Athos. O reteta care am descoperit-o in meniul restaurantului Ellinikon din Bucuresti. Foarte usoara, gustoasa si sanatoasa, cu alte cuvinte... tipic grecesc.
melitzana agioritiki (reteta greceasca)
2-3 vinete
2 ardei kapia
4-5 catei de usturoi
ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
sare
patrunjel verde
Se coc vinetele si ardeii. Se curata de coaja si se lasa la scurs. Vinetele se taie in bucati mari. La fel si ardeii. Se amesteca intr-un bol bucatile de vinete si de ardei, impreuna cu usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamaie. Se potriveste de sare. Se serveste cu patrunjel verde tocat si stropit cu ulei de masline. Optional se poate servi cu branza de capra, adaugata in compozitie. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu