Originari din America de Sud, cartofii au ajuns in europa abia acum vreo 300 de ani. Exista sute de sortimente - mari, mici, galbeni, albi, rosii. Dar toate tipurile se incadreaza intr-una din urmatoarele categorii: cerati si fainosi. Cei cerati au o consistenta ferma si neteda, cresc mai repede. Cartofii fainosi cresc mai incet si se recolteaza mai tarziu. Va invit la o reteta care se prepara incredibil de repede. In loc de rozmarin puteti folosi cimbru sau salvie.
cartofi la cuptor cu rozmarin (Jamie Oliver) (4 portii)
600 g cartofi cerati
sare de mare si piper proaspat macinat
rozmarin (sau cimbru, salvie)
ulei de masline extravirgin
5-7 catei de usturoi
Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Cartofii se spala si se taie in bucati mari, apoi se pun intr-o cratita cu apa rece, sarata si ii lasati sa fiarba. Scurgeti-i imediat intr-o strecuratoare si lasati-i sa stea in aburi cateva minute, sa se usuce putin.
Intr-o tava se pun cartofii, uleiul de masline, rozmarinul si cateii de usturoi zdrobiti. condimentati si amestecati bine cartofii cu mirodeniile. Introduceti tava la cuptor pentru 20-25 minute. Din cand in cand se amesteca cartofii, astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu