marți, 30 iulie 2013

prajitura cu prune si scortisoara




















In urma cu vreo doua saptamani, am fost in vizita la proprietatea prietenului meu Ovidiu, achizitionata de ceva vreme, in satul Cojesti din jud. Calarasi. Frumos. Aer curat, liniste la doar 25 km de Bucuresti. Ce poti sa iti doresti mai mult...probabil o mica casuta de vacanta. La intoarcere am primit cadou o plasa plina cu prune coapte, zemoase si numai bune de mancat. Cu o parte din ele, m-am gandit sa fac o delicioasa prajitura... o surpriza pentru micutzele "veveritze". Zis si facut.



















prajitura cu prune si scortisoara (condimente si plante aromatice, Patricia Pop) 

500 g prune
400 g faina
150 g unt
250 g zahar
3 galbenusuri
1 albus
1 lingura smantana
1-2 pahare kefir (in functie de cum se "leaga" aluatul)
praf de copt
1 lingurita scortisoara
pesmet pt tapetat tava
sare

Spalati prunele, scoateti samburii, presarati-le cu putin zahar si cu toata scortisoara; lasati-le deoparte cca 20-30 minute. Intre timp, preparati aluatul din 150 g zahar, 1/2 din cantitatea de unt, 2 galbenusuri, faina, kefirul, praful de copt si putina sare. framantati bine coca rezultata, intindeti-o intr-o tava unsa  cu unt si tapetata cu pesmet si asezati prunele scurse bine de zeama.
Separat, pregatiti o compozitie din smantana, 1 galbenus de ou, 100 g zahar si un albus batut spuma; turnati-o peste prunele din tava.
Introduceti tava la cuptorul incins la foc potrivit, pana trece "proba scobitorii"... stiti voi cum se face. A fost un deliciu... intrebati "veveritzele".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu