marți, 8 ianuarie 2013

bruschette clasice


M-am gandit sa incep anul la fel cum ne-am incepe o zi obisnuita... adica cu micul dejun. Va propun o simpla si gustoasa reteta de bruschetta, de fapt aceea bruschetta clasica sau de baza cum i se mai zice, de la care se porneste ori de cate ori dorim sa facem orice varianta de bruschetta. O bruschetta este un gen de tartina. De obicei se face dintr-o bucata mare de paine din plamada, cu o culoare gri inchis si un continut mai mare de apa decat painea obisnuita. In caz ca nu gasiti, puteti folosi o paine mare  rotunda taraneasca, de buna calitate.
Ori de cate ori am ocazia, le servesc pe micutzele mele doamne la micul dejun, cu aceasta minunata bruschetta.






















bruschette clasice

2-3 felii paine taraneasca
1-2 catei de usturoi
ulei de masline extravirgin
busuioc
sare

Taiati feliile de paine de circa 1 cm grosime. Prajiti feliile de paine pe gratar, pe ambele parti, pana se rumenesc sau in aparatul de prajit paine. Frecati-le usor cu un catel de usturoi taiat. Turnati deasupra putin ulei de masline extravirgin de cea mai buna calitate si apoi presarati sare si busuioc. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu