vineri, 27 decembrie 2013

andive coapte si salata de pere




















Acum de sarbatori va prezint o salata inedita, eleganta si amaruie. Am preparat-o astazi, iar micutzele mele veveritze au fost foarte incantate de ea. Am folosit pere organice, din gradina socrului meu de la Campulung Muscel. Nu sunt foarte aratoase, dar au un gust deosebit si mai stiu ca nu au fost tratate cu nici un fel de chimicale. Andivele sunt cumparate din piata, de la un producator local. 

Este bine sa incercam a cumpara si a folosi pe cat posibil si in proportie cat mai mare, legume si fructe de la producatori locali. In sezon, oferta este imbelsugata iar pretul este mic. Asta inseamna ca te poti bucura impreuna cu familia ta de alimente mai sanatoase, bogate in substante nutritive. Cumparand de la producatorii locali, reduci impactul negativ asupra mediului inconjurator si amprenta de carbon, prin scurtarea distantei de la ferma in farfurie.

andive coapte si salata de pere (retete cu respect pentru mediu/IKEA)

350 g pere
350 g andive

topping

2 lingurite coriandru proaspat macinat
75 g ceapa tocata marunt
10 g zahar brun
2 lingurite ulei de masline extravirgin
1 lingurita rozmarin
1 lingurita coaja de para tocata marunt
coaja rasa de la 1/2 portocala
sare de mare

Pentru inceput pregatim toppingul. Amestecam coriandrul, ceapa, zaharul si uleiul de masline intr-un castron si il asezonam cu sare de mare. Lasam un pic astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. 
Taiem perele in 4 si indepartam samburii. Taiem andivele in patru bucati pe lung. Punem perele si andivele intr-o tava si presaram deasupra, uniform, toppingul. Stropim cu putin ulei de masline. Bagam la cuptor pentru 10 minute la 250 grade Celsius.
Scoatem tava din cuptorsi punem peste salata rozmarinul, coaja de para tocata marunt si coaja de portocala rasa. Stropim cu putin ulei de masline. Mai lasam la copt inca 5-10 minute, pana cand se caramelizeaza totul. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu