vineri, 27 decembrie 2013

prajitura cu gutui si nuci




















O prajitura de sezon, cu cateva fructe de sezon... nuci si gutui. Este o reteta simpla si rapida, tocmai buna pentru o seara rece de iarna.

prajitura cu gutui si nuci (gradinitadeacasa.ro)

190 g faina integrala
85 g unt (la temperatura camerei)
120 ml lapte
1 ou
5 ml esenta de vanilie
150 g zahar brun
1/2 lingurita de scortisoara
1 si 1/2 lingurita de praf de copt bio
sare de mare
1-2 gutui
miez de nuca

Gutuile se spala, se curata de cotor si se taie cubulete. Punem cubuletele de gutui intr-un vas la foc mediu, adaugam 2-3 linguri de zahar brun si 1/2 lingurita de scortisoara. Se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius. Pregatim o tava cu pereți detasabili de aproximativ 20 cm diametru.

Untul se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, se adauga oul si se mixeaza pana se incorporeaza, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie, amestecand usor. Separat, intr-un bol amestecam faina, praful de copt si praful de sare. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava, punem deasupra gutuile taiate si miezul de nuca. Dam tava la cuptor si coacem aproximativ 35-45 minute. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu