vineri, 6 decembrie 2013

biscuiti de casa




















Astazi este 6 decembrie, ziua Sfantului Nicolae facatorul de minuni. Sfantul Nicolae sau Mos Nicolae, cum il stiu toti copiii, s-a nascut in localitatea Patara, in provincia Lichia, in partea asiatica a Turciei de astazi. Este ales sa conduca eparhia din Mira Lichiei. primeste aceasta demnitate dupa ce Hristos i s-a aratat in vis, daruindu-i Evanghelia. 
Nascut intr-o familie bogata, renunta la toata averea dupa moartea parintilor sai, daruind-o saracilor. Mos Nicolae este batranul bun si iubitor care intra in noaptea de 5 spre 6 decembrie, in casele oamenilor si lasa cadouri in ghete sau ciorapei.
De Sfantul Nicolae va prezint o reteta minunata de biscuiti de casa, biscuiti facuti de micutzele mele veveritze impreuna cu a mea jumatate. Este un desert sanatos, foarte potrivit pentru cei mici si nu numai.

biscuiti de casa (veveritzele & mia moglie)

120 g faina integrala (ovaz/grau/secara)
80 g tarate grau
40 g fulgi de ovaz zdrobiti 
40 g fulgi ovaz intregi
o mana nuci zdrobite
2 linguri ulei de masline extravirgin
150 ml apa calduta
o mana migdale zdobite
fructe confiate si/sau ciocolata neagra

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn si se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se adauga migdalele zdrobite si/sau fructele confiate maruntite si in cealalta ciocolata neagra maruntita. Se formeaza cu mana mici bilute (... mai mult sau mai putin). Se baga la cuptor pentru 12 - 15 minute. Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu