miercuri, 11 decembrie 2013

fasole verde cu usturoi




















Suntem in postul Craciunului. Este primul post din anul bisericesc si ultimul din anul civil. Acest post se incheie pe 24 decembrie. Prin durata lui de 40 de zile, ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, cand acesta astepta sa primeasca cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatra ale Tablelor Legii. Astfel, crestinii postind 40 de zile, se invrednicesc sa primeasca pe Cuvantul lui Dumnezeu intrupat si nascut din Fecioara Maria.

Pentru aceasta zi de miercuri, va invit la o delicioasa salata de fasole verde cu usturoi. Se prepara in aproximativ 30 de minute. Este un preparat usor si sanatos, tocmai bun pentru perioada in care ne aflam.

fasole verde cu usturoi

1 kg fasole verde (teci)
5 linguri ulei de masline
6-7 catei de usturoi
patrunjel/marar taiat marunt
sare, piper

Se pune la fiert 2,5 apa rece si sare. Curatati si spalati fasolea verde. Puneti-o la fiert cateva minute, astfel incat sa nu fiarba foarte mult si sa se inmoaie. Scurgeti pastaile si cat sunt calde stropitile cu putin ulei de masline.
Separat pregatiti mujdeiul. Curatati usturoiul, il zdrobiti in mojar, apoi il frecati cu putina sare. Turnati uleiul ca la maioneza putin cate putin si amestecati bine toata compozitia. Turnati putina apa in mujdei astfel incat sa rezulte o crema de consistenta moale. Amestecati mujdeiul si verdeata tocata marunt cu pastaile de fasole usor racite. Asezonati cu sare si piper. Introduceti vasul  cu salata de fasole in frigider aproximativ 30 minute inainte de servire. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu