Toamna este anotimpul dovlecilor. Intr-o tarzie si friguroasa seara de noiembrie (... chiar si decembrie), ne putem incalzi savurand o delicioasa supa crema de dovleac. Este un preparat usor de realizat si rapid in acelasi timp.
supa crema de rosii si dovleac
1 bucata de dovleac (650 - 900 g)
450 - 500 g rosii bine coapte
2-3 ardei kapia
2 cepe rosii
6 catei de usturoi
rozmarin, cimbru
4 linguri de ulei de masline extravirgin
1,2 litri supa de legume/apa
sare, piper
Se incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Se curata dovleacul si se taie in bucati mici, rosiile se spala si se taie bucati. La fel si ardeii, ceapa si usturoiul. Se pun ingredientele intr-o tava, se stropesc cu uleiul de masline. Se presara rozmarin si cimbru. Se intorc cu mana astfel incat toate sa fie invelite in ulei. Se coc timp de 35-40 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana cand toate devin foarte moi. Se pun intr-un blender impreuna cu supa de legume/apa si se mixeaza bine. Supa crema se toarna intr-un vas si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste calda cu paine prajita. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu