luni, 9 decembrie 2013

mere si pere crocante




















Va prezint in continuare o reteta care am preluat-o tocmai de la  The Physicians Committee of Responsible Medicine, prin intermediul the simple veganista, un blog minunat pe care il recomand. PCRM sunt impotriva folosirii animalelor in experimente stintifice si medicale si de asemenea s-au luptat din greu pentru a elimina utilizarea animalelor in scolile, universitătile si laboratoarele din America. Ei imbratisează o dieta pe baza de plante si sunt adeptii medicinei preventive. Pledeaza pentru o nutritie buna, o conduita in cercetarea clinica si este un avocat in implementarea unor standarde corecte/etice in cercetarea medicala. Prin promovarea unor modalitati noi de gandire si prin schimbarea sistemelor invechite, munca lor reprezinta un curent pozitiv de aer proaspat si sanatos pentru tot ce inseamna medicina traditionala. 

In aceasta perioada a anului merele si perele se gasesc peste tot. Trebuie sa profitam de ele si sa consumam cat mai multe fructe si legume de sezon, de preferinta autohtone. Este un desert delicios si sanatos in acelasi timp, care ar putea merge foarte bine si ca un proaspat si interesant mic dejun.

mere si pere crocante (thesimpleveganista.blogspot.ca)

3 mere medii curatate de coaja si taiate bucati
3 pere medii curatate de coaja si taiate bucati
3 linguri zeama de lamaie
1-2 linguri faina de tapioca (eu am folosit faina integrala de grau)
1-2 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara

topping

1 si 3/4 cana de fulgi de ovaz
1/4 cana migdale tocate marunt
1 cana nuci tocate marunt
1/2 sirop de artar (eu am folosit sirop de capsuni)
1 fiola esenta de vanilie (...sau mai bine pastai de vanilie)
1/4 lingurita de sare
scortisoara 

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Punem bucatile de mere si de pere intr-un bol, impreuna cu zaharul, zeama de lamaie, faina integrala si scortisoara. Le amestecam bine. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent, care in prealabil l-am uns cu putin ulei de masline.
Intr-un vas amestecam bine fulgii de ovaz, nucile si migdalele tocate marunt, siropul de capsuni, sarea si esenta de vanilie. Turnam toppingul format peste merele si perele din vasul termorezistent si il presam usor astfel incat sa acopere in intregime fructele. Presaram deasupra putina scortisoara. Bagam la cuptor pentru 35 - 40 minute, pana cand se rumenesc usor fulgii de ovaz. Se serveste cald dupa aproximativ 5 minute dupa ce este scos din cuptor. Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu