"Unii cresc trandafiri, alţii vor sa-si coacă singuri painea si se indreapta pentru aceasta spre o veche brutarie. Si asa cum prietenul trandafirilor poate sa acumuleze alte si alte cunostinte despre acestia, tot asa si brutarul amator descopera prin practica si instruire o lume variata.
Coptul painii este o activitate palpitanta. Nici o paine nu seamana cu alta şi nici o zi de copt nu se scurge la fel. De fiecare data poti avea noi experiente. In special in cuptorul cu lemne, coptul este intotdeauna captivant. Vei simti puterea nebanuita a focului si vei descoperi o data cu el, mirajul metamorfozei.
Coacerea painii reprezinta bucuria creatiei si a succesului obtinut prin propriile forte. Asta te face sa te simti mai independent fiindca in casa exista acum o provizie permanenta de paine."
Am prezentat un citat dintr-o carte foarte interesanta scrisa de Margret Merzenich si Erika Thier si intitulata "Paine si specialitati de panificatie - metode traditionale de preparare si coacere", citat care ne arata ca putem fi independenti chiar si in bucatarie.
Am prezentat un citat dintr-o carte foarte interesanta scrisa de Margret Merzenich si Erika Thier si intitulata "Paine si specialitati de panificatie - metode traditionale de preparare si coacere", citat care ne arata ca putem fi independenti chiar si in bucatarie.
paine cu cartofi
2 kg faina
1 kg cartofi
100 g drojdie
2 linguri de zahar
apa calda cat cuprinde
sare
Drojdia se freaca cu zaharul si cu putina apa calda. Cartofii se fierb, se curata de coaja si se paseaza. Peste faina se rastoarna cartofii, drojdia, restul de zahar, sarea si se framanta, adaugandu-se treptat apa calduta, astfel incat sa iasa un aluat suficient de tare. Se lasa la crescut cca 1 ora. Intr-o tava se pune o foaie de hartie de copt, apoi se aseaza cele doua paini (care au iesit destul de mari de data asta) rezultate din aluatul framantat. Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu