Va prezint o salata usoara, rapida si foarte gustoasa. O combinatie de orez fiert si mai multe legume in stare cruda, alaturi de extravirginul ulei de masline. O reteta cu 229 kcalorii, 7 g de proteina, 32 g carbohidrati, 9 g grasimi, 4 g fibre si 2 g zaharuri. O reteta vegetariana desavarsita!
salata de mazare, orez si lamaie (GoodFood) (4-5 portii)
150 g orez
35 ml ulei de masline extravirgin
100 g mazare boabe
200 g linte verde (rosie)
200 g naut
suc de la 1-2 lamai (dupa gust)
1 legatura ceapa verde (eu am folosit ceapa proaspata din propria gradina de pe balcon)
sare
Fierbem orezul intr-un vas aproximativ 15 minute, pana devine "al dente" si apoi il lasam sa se raceasca. Cu o zi inainte punem lintea si nautul intr-un vas cu apa si le lasam la hidratat (minim o noapte se lasa in apa, astfel incat cand mestecam boabele de naut sau linte, sa nu fie tari). Intr-un castron , amestecam orezul cu mazarea boabe, lintea, nautul si ceapa verde taiata marunt. Turnam apoi uleiul de masline si zeama de la lamaie. Asezonam cu sare dupa gust. Se tine la frigider cca 30 minute inainte de a fi servita. Daca aveti coriandru, puteti presara peste ea cateva frunze proaspete tocate marunt. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu