sâmbătă, 13 aprilie 2013

supa crema de porumb





















"Cele mai importante condimente ale vietii sunt prietenii"...sunt cateva randuri scrise pe una din cartile primite in dar, de la chef  Mihai Dascaleanu. Nimic mai adevarat. Simplu si rafinat. Inainte sa plece in Creta, mi-a facut o vizita "de lucru" si m-a invatat doua retete minunate. A gatit ca un mare chef, iar eu i-am fost un ajutor de nadejde :). Una dintre retete am sa o prezint in randurile care urmeaza. Cealalta intr-un episod viitor. Va spun sincer ca va merita asteptarea.





















supa crema de porumb (Mihai Dascaleanu) (4 portii)

0,5 kg porumb boabe congelat
0,2 kg cartofi
1/2 telina mica
1 fir de praz
1 pastarnac
1 morcov mare
ulei de masline extravirgin sau unt (50 gr)
200 gr smantana pentru gatit (32% grasime)
1/2 plic sofran
sare, piper alb

pentru decor

cateva bucati de morcov, cartof, praz, pastarnac taiate rondele si fierte separat
ceapa verde taiata julienne foarte fin, tinuta timp de 1 ora in apa cu gheata la frigider

Se pune o cratita cu putin ulei de masline extravirgin sau unt (1/2 din cantitate) si se incalzeste pe foc. Cand uleiul s-a infierbantat, se adauga porumbul boabe, cartofii curatati si taiati bucati, telina, pastarnacul, prazul si morcovii si se lasa un pic sa se caleasca. Dupa aproximativ 5 minute, se toarna apa cat sa acopere legumele taiate bucatele. Cand legumele au fiert, dupa aproximativ 15-20 minute, se strecoara si se pun in blender impreuna cu smantana pentru gatit si restul de unt. Punem sofranul in apa in care au fiert legumele si lasam sa se coloreze. Adaugam o parte din aceasta apa in blender peste legume si mixam pana obtinem consistenta dorita. Se pune sarea si piperul alb dupa gust. Cand se "monteaza" farfuria, se pune in mijlocul acesteia o "insula" formata din legumele fierte separat pentru decor, apoi se toarna supa crema de porumb. Deasupra se orneaza cu ceapa verde taiata julienne tinuta la rece. Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu