Teo's Kitchen...un blog pe care il urmaresc cu interes de ceva vreme si dupa care am preparat multe retete inedite. Concursul Fii trendy in bucatarie! constituie o mare provocare pentru mine. De altfel este si primul concurs de acest gen la care particip. M-am gandit sa pregatesc ceva de genul... fresh and light si in acelasi timp sa folosesc ingrediente mai rar folosite in aceasta combinatie... pe scurt sa rezulte un preparat trendy. M-am hotarat sa fac o supa de macrou afumat cu porumb, iar ca ingrediente care "se poarta" am ales cartoful dulce si lintea.
supa de macrou afumat, porumb, cartof dulce si linte (4 portii)
200 g file macrou afumat
500 ml lapte
500 ml supa de legume
2 fire de cimbru
1 ceapa, taiat marunt
1 fir de praz, taiat marunt
1 catel de usturoi, tocat marunt
1 cartof dulce, taiat cubulete mici
250 g porumb dulce boabe Bonduelle
50 g linte (eu am folosit linte verde)
patrunjel taiat marunt
2 linguri ulei de floarea soarelui
sare
Intr-o oala punem fileul de peste afumat, firele de cimbru si turnam peste ele supa de legume si laptele. Se lasa pana da in clocot, apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se scoate fileul de peste, se depieliteaza si se rupe in bucati mici, pentru a putea fi folosit mai tarziu. In acelasi timp, intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se pune usturoiul, ceapa si prazul sa se caleasca timp de 8-10 minute pana devin sticloase. Peste ceapa calita si celelalte ingrediente se rastoarna cartoful dulce, lintea si porumbul impreuna cu lichidul in care a fiert fileul de macrou afumat. Se lasa la fiert aproximativ 30 de minute. Se asezoneaza cu sare dupa gust. Se serveste cu paine proaspata. Pofta buna!
Intr-o oala punem fileul de peste afumat, firele de cimbru si turnam peste ele supa de legume si laptele. Se lasa pana da in clocot, apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se scoate fileul de peste, se depieliteaza si se rupe in bucati mici, pentru a putea fi folosit mai tarziu. In acelasi timp, intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se pune usturoiul, ceapa si prazul sa se caleasca timp de 8-10 minute pana devin sticloase. Peste ceapa calita si celelalte ingrediente se rastoarna cartoful dulce, lintea si porumbul impreuna cu lichidul in care a fiert fileul de macrou afumat. Se lasa la fiert aproximativ 30 de minute. Se asezoneaza cu sare dupa gust. Se serveste cu paine proaspata. Pofta buna!
Arata minunat. Mult succes la concurs!
RăspundețiȘtergeremultumesc mult...bafta si tie la concurs!
RăspundețiȘtergere