miercuri, 3 aprilie 2013

salata de untisor, loboda si spanac






















Untisorul (ranunculus ficaria) este o planta de sezon, erbacee, cu frunze rotunde, lucioase si carnoase. Aceasta planta contine betacaroten, potasiu, vitaminele C si E, calciu; ajuta la reducerea colesterolului, la purificarea sangelui si la reglarea tensiunii arteriale, scade riscul de cataracta si contine acid folic, important in mentinerea sanatatii creierului.  Untisorul ajuta, de asemenea, la imbunatatirea circulatiei sangelui.




















salata de untisor, loboda si spanac

2 legaturi de untisor
2 legaturi de loboda rosie
frunze de spanac
1 legatura de ridichi
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde
fulgi de orz

pentru vinegreta

2-3 linguri de ulei samburi de struguri presati la rece
zeama de lamaie
sare, piper

Se spala untisorul, loboda si frunzele de spanac si apoi se lasa la scurs sau se usuca cu un prosop de bucatarie. Se spala si se taie in bucati, ridichile, ceapa si usturoiul verde. Preparati vinegreta. Turnati uleiul de samburi de strugure intr-un vas, apoi sarati si piperati. Adaugati, zeama de lamaie si omogenizati ingredientele vinegretei. Puneti untisorul, loboda, spanacul, ridichile taiate bucati, ceapa si usturoiul verde intr-un castron. Presarati fulgii de orz si turnati vinegreta peste toate ingredientele aflate si castron. Amestecati si serviti imediat. Retineti ca orice salata, indiferent din ce este facuta, se prepara cu cel putin o ora inainte de a fi servita. Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu