luni, 22 aprilie 2013

tocanita de ciuperci, leurda si ardei rosu




















Pana sa vina veveritzele din parc trebuia sa prepar rapid ceva usor si gustos. M-am uitat in frigider si am gasit o caserola de ciuperci (in weekend am fost la cumparaturi) si cateva legaturi de leurda. Ce sa pregatesc oare? Cred ca o tocanita ar merge perfect alaturi de o mamaliga aburinda. Zis si facut!




















tocanita de ciuperci, leurda si ardei rosu

1/2 kg ciuperci
3 legaturi leurda
1 ardei rosu
1 legatura de ceapa verde
2-3 linguri de bulion (pasta de tomate)
cimbru (uscat sau verde)
paprika dulce
sare, piper
ulei de masline extravirgin

Se curata si se spala ciupercile, apoi se taie felii. Leurda se spala si se taie marunt. La fel se procedeaza si cu ceapa verde si cu ardeiul. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa, ardeiul si leurda. Cand sunt aproape gata, se rastoarna in cratita ciupercile taiate felii. Se amesteca si se lasa la foc mediu. Dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci, se pune bulionul, apoi se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si paprika dulce. Se mai lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund, iar tocanita are un gust desavarsit. Se serveste langa mamaliga calda. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu